Geen producten in de winkelwagen
Heb je dit wel eens gemaakt? Cranberry cake.
Klop met een mixer de boter, suiker en de vanillesuiker tot een romige massa. Roer dan de eieren er een voor een door. Als laatste de Lekkerbesjes door het beslag mengen; om te voorkomen dat deze naar de bodem zakken is het handig om ze vooraf fijn te hakken en even door de bloem te rollen. Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel door het beslag en schep het deeg in de beboterde vorm. Om te voorkomen dat de cake in de vorm blijft zitten na het bakken kunt u een strook bakpapier op de bodem van de vorm leggen.
Bak de cake af op 160 graden in circa 60 minuten. Laat de cake vervolgens 10 minuten afkoelen en haal hem uit het blik.
Garneer tip: een beetje cranberry compote op een plakje cake met daarbovenop een toefje slagroom maakt van elke visite een feestje. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Klop met een mixer de boter, suiker en de vanillesuiker tot een romige massa. Roer dan de eieren er een voor een door. Als laatste de Lekkerbesjes door het beslag mengen; om te voorkomen dat deze naar de bodem zakken is het handig om ze vooraf fijn te hakken en even door de bloem te rollen. Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel door het beslag en schep het deeg in de beboterde vorm. Om te voorkomen dat de cake in de vorm blijft zitten na het bakken kunt u een strook bakpapier op de bodem van de vorm leggen.
Bak de cake af op 160 graden in circa 60 minuten. Laat de cake vervolgens 10 minuten afkoelen en haal hem uit het blik.
Garneer tip: een beetje cranberry compote op een plakje cake met daarbovenop een toefje slagroom maakt van elke visite een feestje. Eet smakelijk!