Cranberry Producten WebshopCranberry Aanbiedingen en ActiesVraag & AntwoordCranberry receptenContact Wuxalia Cranberry winkel

De Cranberry

De cranberry of (grote) veenbes (Vaccinium macrocarpon, synoniem: Oxycoccus macrocarpus) is een plant uit de heifamilie (Ericaceae). Het is een kruipende of overhangende plant met dunne stengels. In Nederland is de plant vrij zeldzaam. Op Terschelling is de plant echter vrij algemeen en te vinden in de vele natte duinvalleien.

oogst van de cranberry in de duinen van Terschelling.De soort komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is in Nederland een exoot. Rond 1845 spoelde na een schipbreuk een vat bessen aan op Terschelling, waarna de soort in Nederland inburgerde. De plant is hier in 1868 ontdekt door botanicus Franciscus Holkema.

Op Terschelling komen uitgebreide velden van de cranberry voor. De pluk van de bessen is er verpacht aan het Terschellinger Cranberry bedrijf. De cranberryproducten die u bij cranberrywinkel.nl kunt kopen worden vervaardigt van deze cranberry's.

 

In onze cranberry webwinkel bieden wij u een zeer ruim assortiment Cranberryproducten.
Kijk eens rond in onze webshop en ontdek de veelzijdige wereld van cranberrys: cranberrysap, cranberrysiroop, cranberrywijn cranberryjam en nog veel meer.

Over Cranberries
De Cranberry (Vaccinium Macro Carpon) ook wel Cranberry genoemd, bevat anti-oxidanten, vitamine C en heeft een goede werking en is ook nog eens erg lekker. Cranberries bevatten benzoëzuur en hebben daardoor een zeer lange houdbaarheid.

Recepten met cranberries
Ook voor een verrassend cranberry recept bent u bij ons aan het goede adres.

Over Cranberrysap
Cranberrysap van Terschelling is een 100% natuurproduct zonder toevoegingen en kan altijd ingenomen worden. In veel medische lectuur wordt de cranberry aangeprezen als ondersteuning van de blaasfunctie.

Nu direct online Cranberrysap bestellen in onze webshop.

Website
Neem ook eens een kijkje op onze website: www.terschellingercranberry.nl